Home | Obiective turistice | Linkuri / Parteneri | Rezervari | Blog |

Bine ati venit la brasov-accommodation.ro!

Pentru cei ce doresc sa petreaca cateva zile frumoase si linistite in Brasov, noi va oferim cazare in apartamente, modern utilate si mobilate. Pentru rezervari contactati-ne la telefon:  0745875465,  0767138319   sau completati formularul online

Preturi incepand de la 50 RON pentru camera single

  LANGUAGES: Romaneste    English     Deutsch     French     Spanish    Bulgarian    Hungarian    Russian   
Istoria Brasovului

Istoria Brasovului

Deoarece nu va putem descrie toata istoria Brasovului, va vom da doar cateva informatii.
Varianta cea lunga … o veti afla la fata locului.

Cunoscut sub numele “KRONSTADT”, Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania.

Orasul, mentionat pentru prima oara in documentele oficiale in anul 1235 sub numele de CORONA, si-a schimbat numele de mai multe ori: BRASCO, BRASSO, STEPHANOPOLIS, KRONSTADT, BRASOV.

Datorita pozitiei geografice strategice, la intersectia celor 3 regiuni istorice romanesti: MOLDOVA, TRANSILVANIA si MUNTENIA – Brasovul a avut parte de o crestere economica rapida, devenind in scurt timp cel mai important oras din TRANSILVANIA.

In secolul al XIII-lea saxonii (sasii) au colonizat Brasovul. Din acel moment ei au influentat cultura si obiceiurile oamenilor care locuiau aici.

In secolul al XIV-lea Imperiul Otoman (turcii) au inceput atacurile asupra acestei regiuni, iar locuitorii au fost nevoiti sa gaseasca o solutie pentru autoaparare.

Astfel, in aceasta perioada a fost ridicat un sistem de aparare alcatuit dintr-o fortareata aparata de turnuri si de un zid care inconjura orasul.

Sistemul de aparare a fost finalizat in secolul XVIII.

In secolul XVII armata austriaca, care a cucerit TRANSILVANIA, a atacat Brasovul, distrugandu-l in cea mai mare parte.
In secolul XIX Brasovul cunoaste o dezvoltare infloritoare: cladirile vechi au fost inlocuite cu altele noi, se dezvolta comertul si educatia.

Un lucru foarte interesant este ca in Brasov convietuiesc 3 natii: romani, germani (sasi) si maghiari. Diversitatea culturii a fost folositoare pentru toti, dar cel mai mult pentru Brasov, care a devenit orasul dezvoltat de azi.
Istoria Brasovului

Ce sa vizitati?

Imprejurimile Brasovului

Informatii

Evenimente

Copyright ©2018 Brasov-Accommodation.ro                                            Created by   EssMedia.ro
Cazare Brasov Cazare Brasov Imobiliare Brasov Brasov